Huurtoeslag mogelijk

Voor bijna alle woningen (behalve type F met 2 slaapkamers) is huurtoeslag mogelijk, indien je 23 jaar of ouder bent. Ben je jonger dan 23 jaar? Dan is de huur te hoog om huurtoeslag aan te kunnen vragen. Je voorkeuren kan je opgeven in je profiel

Servicekosten en huurtoeslag aanvragen

Bij het voorschot voor de servicekosten zit het volgende allemaal inbegrepen; internet, stoffering en meubilering, nutskosten en verwarming van je eigen woning en de gemeenschappelijke ruimtes, schoonmaak van de gemeenschappelijke ruimtes, afval-inzameling ondergrondse containers. Zie hier een nadere specificatie van het voorschot. Slechts een klein deel van het voorschot dat je betaalt voor de servicekosten telt mee in de ‘rekenhuur’. De belastingdienst baseert de huurtoeslag op deze rekenhuur. Zie ook meer informatie huurtoeslag .

Gemeentelijke belastingen

Gemeentelijke belastingen vallen niet onder het voorschot servicekosten. De waterschapsbelasting dien je zelf te betalen, maar voor de afvalstoffenheffing is er vrijstelling van de gemeente, omdat het afval niet door de gemeente wordt ingezameld op de Torenstraat.

De prijzen

De maandelijkse kosten bestaan uit de huur en het voorschot servicekosten. Je eventuele huurtoeslag dien je zelf aan te vragen bij de Belastingdienst. De éénmalige kosten die je betaalt voordat je er komt wonen bestaan uit €50 administratiekosten + de borg ter hoogte van €1250. Na afloop krijg je de borg gewoon teruggestort als je de woning weer netjes achterlaat. Je garantsteller op het garantstellingsformulier, dat je hebt geüpload in je profiel, wordt pas aangeproken bij ernstige achterstanden.

Klik hier voor een overzicht van de specificaties van alle woningen en woningtypen

Indien je met een partner/vriend/vriendin samen in de woning wil wonen, dan kan dan. Met de medehuurder tekenen we een zogeheten allonge, waarmee hij/zij zich ook kan inschrijven bij de gemeente. Hiervoor rekenen we éénmalig €50 administratiekosten.